Tavukların sevdiği yeşillikler tavuklara sağladığı faydalar ile dikkat çekmektedir. Peki, tavuklar hangi yeşillikleri sever? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Lahana

Lahanada bulunan bazı vitaminler, A, B6, C ve K vitaminlerini içerir. Manganez, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller de lahanada bulunur. Manganez ve kalsiyum yumurtadan çıkmaya yardımcı olurken, A vitamini yumurta üretiminde rol oynar. Güçlü kemikler ve kabuklar için kalsiyum da gereklidir. Tavuklarınızı çiğ lahana besleyebilir veya onlar için pişirebilirsiniz. Hangi şekilde ifade ederseniz edin, kesinlikle gagalarlar.

Brokoli

Brokoli, tavuklar için de oldukça faydalıdır. Brokoli, çeşitli vitaminler içerir ve tavukların yemesi çok güvenlidir. Brokoli, folat, C ve K1 vitaminlerini içerir. Aynı zamanda manganez, demir ve potasyum içerir. Normalde tavuklar C vitaminlerini üretirler. Bu nedenle genellikle harici bir kaynak gerekli değildir. Ancak tavuklar ciddi şekilde strese girdiğinde C vitamini faydalıdır. Demir, tavuklarda kan üretimine yardımcı olurken, K1 vitamini yumurtalardaki kan lekelerini önlemek için faydalıdır. K1 vitamini, koksidiyozun önlenmesinde de faydalıdır. Potasyum, sıcak ortamların tavuklar üzerindeki sertliğini hafifletmeye yardımcı olabilir. Folat, kan oluşumuna ve tüy ve yumurta üretimine yardımcı olur.

Marul

Marul, tavuklar için harikadır, ancak onlara marul vermekten kaçınmalısınız. Iceberg marul, tavuklarda ishale neden olabilir ve besin değeri yoktur. Marul, K vitamini, folat, C vitamini, A vitamini ve B vitamini kompleksi dahil olmak üzere çok sayıda besin içerir. Marul ayrıca yüksek su içeriğine sahiptir ve bu da tavuklar için birçok yönden faydalı olabilir. Tavuklarınıza marul yedirmek istiyorsanız pişmemiş olarak verebilirsiniz.

Pazı

Tavuklar pazı yemeyi severler ve bu, gelişimlerine faydalı birçok besin içerdiği için iyidir. İsviçre pazılarında kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, folat, A vitamini, K vitamini, C vitamini, E vitamini ve fosfor bulunur. Fosfor, harika kabuklu yumurta yapımına katkıda bulunur. Ayrıca yumurtadan çıkma kabiliyetini artırır ve tavuklarınızın raşitizm olma olasılığını azaltır. E vitamini, çılgın civciv hastalığı gibi nörolojik hastalıkları önlemede faydalıdır. Tavuklarda sağlıklı kaslara da yardımcı olur.

 Salatalık

Salatalık tavuklar için harikadır. Birincisi, çok yüksek su içeriğine sahiptir. Su, tavukların ısı düzenlemesine ve sindirilmesine yardımcı olur.  Salatalıkta C vitamini, K vitamini, manganez, magnezyum ve potasyum bulunur. Tavuklar pişmiş veya pişmemiş salatalığı yiyebilirler.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir